Nieuws


Jonas De Kimpe gaat opnieuw solo

4-9-2017

Het is alweer van halfweg juli geleden dat TCR Benelux nog in de startblokken stond en van de laatste wapenfeiten op Circuit Zolder onthouden we de allereerste zege van een Peugeot 308 Cup (met dank aan DG Sport en Aurélien Comte) in een TCR-race en de krachttoer van Guillaume Mondron – goed geholpen door Lorenzo Donniacuo - om de achterstand op Honda-leider Benjamin Lessennes te herleiden tot amper drie puntjes!

Op Circuit Zolder zorgde Jonas De Kimpe voor een ander unicum in TCR Benelux, want de coureur van de #64 DK Racing-VW Golf GTi ging, geheel volgens wat het reglement voorschrijft over het statuut van Gentlemen Driver, solo aan de slag in zowel Qualifying Long Race als de vier sprints! Een prestatie die de 26-jarige Dendermondenaar, professioneel actief in de VW-concessie in Ninove, vastbesloten is om te herhalen tijdens Round 5 op Circuit Jules Tacheny de Mettet!

“Het een goede zaak dat ik opnieuw solo kan gaan,” stelt Jonas  van het DK Racing. “Ik dien de Golf GTI TCR nog verder te ontdekken en het blijft de bedoeling om veel race-kilometers af te haspelen. TCR Benelux staat bekend voor een zeer hoog niveau en een zeer sterke, veeleisende competitie en het is een pluspunt dat één coureur voluit kan gaan, zonder alles te moeten delen met een tweede man.”

Het Circuit Jules Tacheny de Mettet heeft een bijzondere betekenis voor Jonas, want het was daar dat hij voor de eerste keer proefde van de autosport.

“Na een lange periode in karting kreeg ik via Tom “MTE” Calmeyn de kans om mijn debuut te beleven in de VW Fun Cup,”  herinnert de zoon van de ambitieuze VW-dealer zich. “Ja, ik was erbij toen de VW Fun Cup in 2010 met de genaamde New Season Trophy het nieuwe circuit indoopte en ik samen met Nelissen Grade en Poncelet in Race 2 op een 8ste plaats eindigde! Enkele jaren later draaide ik er tijdens de Kick-off van TCR Benelux rondjes achter het stuur een SEAT van Bas Koeten Racing. Met de Golf GTi TCR stap ik dus niet geheel in het onbekende…”

Ondertussen liet Jonas op Circuit Zolder al zien wat hij in zijn mars heeft. Dankzij de “pole position” stond hij tijdens de Zolder Superprix voor de eerste keer in zijn carrière helemaal vooraan op de startgrid, naast de #52 WRT VW Golf GTi TCR van Mathieu Detry.

“Ik miste mijn start, maar hierover maakte ik mij niet druk, want dat hielp mij om het gewoel in de start te ontspringen! In de daaropvolgende races hield ik gelijke tred met de Audi’s RS3 LMS. Wij waren zeer tevreden en dit smaakte naar meer. In Mettet ga ik voor hetzelfde plan: ervaring opdoen in de TCR-sprints en proberen zo hoog mogelijk finishen!”
 « TerugWeeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


BELANGRIJKE DOCUMENTEN

Technical Passport
Tyre registration FormKalender

TCR